26 Aralık 2009 Cumartesi

SAGLIKLI VE SAGLIKSIZ MESLEK

aşçılar hem İngiltere'de 1 haftada insan başına tüketilen ortalama atıştırmalık miktarının üzerinde bu gıdalardan tüketiyor cok fazla sigara sigara içiyor.

Hazır yiyecekler ve atıştırmalıklar ile sigaranın sağlığı olumsuz etkilediği biliniyor. Medicash adlı kuruluşun yaptığı ankette, 3 bin kişi yeme-içme ve sigara alışkanlıkları soruldu.

Haftada ortalama elli sigara ve 14 atıştırmalıkla çiftçiler de kötü netice elde ettiler.

Fakat, reklamcılar 9 sigarayla öğretmenleri takip ediyor. Ahçıların ve çiftçilerin arkasından elektrikçiler, sigorta çalışanları ve inşaadda calışanlar ve geliyor. şoförleri ve çağrı merkezi çalışanları da en sağlıksız on mesleğin içinde yeralıyor.

Öğretmenler ise reklam işinde çalışanlardan çok uzakta değilken, avukatlar ve sekreterler de daha kötü sonuçlar kazandılar.

Birbirleriyle karşılaştırılınca, en iyi meslekler grubunda yer alan meslek grupları ise haftada 21 sigara tüketiyor, günde en az bir kez atıştırmalık yemekten hoşlanıyorlar, haftada bir kez dışarıda yiyorlar ya da hazır yemek tüketiyorlar.

Aşçıların liste başında gelmelerinin şaşırtıcı olduğunu söyleyen anket görevlileri, gerçekte evden işe gittiklerinde yemek yapmanın istedikleri en son şey olduğunu belirttiler.

Tüm gün iş için mutfakta çalıştıktan sonra, ahçıların eve gidince hazır fırın yemekleriyle karınlarını doyurup yattıkları oluyor

En sağlıksız meslekler: Aşçılar, Çiftçiler, Elektrikçiler, Sigorta çalışanlar, İnşaatçılar, Bankacılar, Çağrı Merkezi çalışanlar, kamyoncu şoförü, mühendis, seyahat acentesi sahibleri.

En sağlıklı meslekler: 1.Reklam temsilcileri, 2.Öğretmen, 3.Halkla İlişkiler 4.Asistanı,5. Muhasebeci,6. Avukat, 7.Sekreter, 8.Bilgi Teknolojileri çalışanı, 9.Araştırmacı,10. Hemşire,11. Tezgahtar

Etiketler