2 Mayıs 2009 Cumartesi

PROST6ATA ETKİLİ ÇÖZÜM

Prostata etkili çözüm: Vista
Özellikle 60 yaşından sonra erkeklerin kabusu olan prostat büyümesi uygun tedavi ile artık sorun değil. Vista yöntemiyle yapılan operasyon sonrası hastanın hızla iyileşmesi mümkün


Echomar Sağlık Grubu Özel Göztepe Hastanesi Üroloji Bölümü'nden Op. Dr.
Tanju Cengiz, 60 yaşındaki erkeklerin % 60'ından fazlasında iyi huylu prostat büyümesi olarak bilinen BPH'nin görüldüğünü söyledi. Dr. Cengiz, erkeklerin yaşam kalitesini bozan hastalığın giderilmesinde etkili çözümün "VİSTA" yöntemi olduğunu belirtti.


VİSTA'NIN AVANTAJLARI

Vista yöntemi, prostat doku alımında kontrollü enerji kullanımına yeni bir boyut kazandırıyor. Yöntem, eski teknolojiye göre daha düşük ısı ile etkili ve çevre dokulara zarar vermeden daha düzgün doku alımı da sağlıyor.

Dr. Cengiz, diğer yöntemlerle yapılan operasyonlarda, doku alımı esnasında, ısı 300-400 dereceye çıkarken, bu yöntemde bu ısının 40 ile 70 derecede kaldığının altını çiziyor. Uzman doktor,

"Bu sayede çevre dokuya verilecek zarar en aza indirgeniyor. Operasyon sonrası, daha az kanama ve hızlı iyileşme süreci gerçekleşiyor. Hastanın 1-2 gün hastanede kalış süreci ile tam tedavisi sağlanabiliyor" dedi.


Erken teşhis önemli

Günümüzde hastaların 'sık idrara çıkma', 'geceleri idrar tahliyesi için sürekli uyanma',

'zor idrar yapma' gibi şikâyetlerle kendilerine başvurduklarını anlatan Op. Dr. Cengiz, bunların beşte birinde ilerleyen zaman dilimi içerisinde cerrahi girişimin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Etiketler