20 Nisan 2009 Pazartesi

SELİLÜTTE ETKİLİ YÖNTEMLER


..Vücut ister zayıf, ister şişman olsun, selülit hanımlar için kaçınılmaz bir sorun.Pek çok kadın kilo vererek sorunun çözüleceğini sanır ve ölümüne diyete başlar. Oysa bu yol selüliti gidermez ancak sağlığı bozar...

Kalorisi düşük yiyecekler yemek, bol hareket etmek ve aldığınız kaloriden daha fazlasını harcamak gibi diyet yöntemleri ne yazık ki selülite çare bulamıyor. Diyetler selülite çare bulamıyor çünkü selülitte en önemli sebep dişilik hormonları ve bu dişilik hormonlarının yol açtığı dolaşım bozukluğudur. .

Dolaşımı bozuk dokulardaki yağ hücrelerinin erimesi de hayli zordur.. Bu nedenle diyet yaparak bu bölgedeki yağ hücrelerinin istenildiği gibi yanmasını sağlamak çok zordur.. Selülit tedavisinde öncelikle bu dolaşım sorunlarının ortadan kaldırılması gerekir.

Bahar geldi vaadler arttı

Yağ hücrelerinin dolaşımını düzenlemek ve yağ hücrelerinin iyi oksijen almasını sağlamak gerekmektedir. Ayrıca yine hormonal sebeplerle bozulmuş olan kılcal toplar damar duvarlarını sağlamlaştırmak ve bu bölgedeki çöpçü görevi gören lenf sistemini canlandırmak gerekir... Ancak bu dolaşım sorunlarının tümünün bir arada çözülmesiyle beraber diyet yaparak zayıflamak selülite çözüm olabilir. Piyasada birçok ürün birçok yöntem selülitle savaşmayı vadediyor .. Özellikler baharla birlikte vaatler artıyor. Selülit savaşı hanımlara uzun yıllardır vakit, umut ve para kaybettirmiştir..

Önce dolaşım sorunu ortadan kalkmalı

Selülit bir dolaşım problemi dedik. Dolayısıyla selülit tedavisinde öncelikle bu dolaşım sorunlarının ortadan kaldırılması gerekir. ..Bunun için mezoterapi 20 yılı aşkın süredir bilinen ve uygulanan etkili yöntemlerdendir.. Mezoterapi bu üç tip dolaşım bozukluğuna yönelik ilaç kombinasyonu ve ayrıca yağ metabolizmasını hızlandırıcı ilaçlarla kombine edilmektedir. Mezoterapiyi ağrılı bir yöntem olarak değerlendirenler için bir yenilikten söz etmek faydalı olacaktır.. Yeni nesil kompresörlü mezoterapi ile me zoterapi uygulaması artık hemen hemen ağrısız hale geldi diyebiliyoruz. Mezoterapi uygulaması gerek bölgesel zayıflamada gerekse selülit tedavisinde yıllardır kullanılan ve kendini kanıtlayarak klasik ve referans tedavi olmuş yöntemdir...

Diyetsiz acısız incelten sistem AWT

Selülitin başlıca nedenlerinden ikincisi ise yağ hücrelerinin "retiküler dermis" olarak bilinen derinin alt kısmı içinde çıkıntı oluşturmasıdır. Bu çıkıntılar ise çukurlaşmayı artırarak görünümü daha da kötüleştirmektedir.. Selülit tedavilerinde gerçekten iyi sonuçlara ulaşılabilmesi için bu sorunların ikisinin de masaya yatırılması gereklidir. .Son döneme kadar uygulanan tedavilerde bu sorunlardan herhangi birine ilişkin etkili bir yöntem mevcut olmadığı gibi ikisine birden yönelen tedaviler ise çok daha az sayıda ve verimsiz olmuştur.. AWT bu sorunların her ikisini birden ele alarak ve bunu en az acı ve yan etki ile yaparak tedavi sağlanmasında Türkiye'deki ilk uygulamadır:. Bu uygulamanın adı Akustik Dalga Terapisi (AWT)'dir.

Saniyede 1500 metre hızla giden mermi gibi

Cilt sıkılaşması ve yağ doku kaybı nedeniyle özel bir diyete gerek kalmadan bölge başına yüzde 5-12 cm. arasında incelme sağlayan Akustik Dalga Tedavisi de (AWT) son dönem uygulanan etkili selülit tedavilerinden biridir.. Tedavi saniyede 1500 metre hızla doku altına ulaşan mermilerin yaydığı akustik dalgalarla işler.

Radyal şok dalgalar kasları sıkılaştırıyor

Radyal şok tedavisi,. şok dalgaların üretilmesini sağlayan bir paletle oluşturulmaktadır.. Bu palet tarafından kısa süreli ve güçlü bir vibratör hissi veren şok dalgalar üretilmektedir.. Bu şok dalgalar selülitleri tedavi ederken ciltteki kolajeni de artırır. .Aynı zamanda acının kontrol edilmesinde de kullanılmaktadır.

Yöntem sinir hücrelerini uyararak sorunlu bölgedeki kan akışını artırır.. Bu tedavinin daha rahat yapılmasını mümkün kılmaktadır.. Ayrıca bu yöntem, egzersize gerek kalmaksızın yüksek frekanslarda kasları güçlendirmekte ve sıkılaşma sağlamaktadır.

Vücut tipinize uygun tedaviyi bulmalısınız

GENELDE 4 ile 9 kilogram arasında fazlalıkları olan ve kalça yanlarında çıkıntıları oluşmuş kişiler için uygun yöntemler arasında mikronjeksiyon tedavileri, mezoterapi ve Liposuction iğnesi diye de tabir edilen lipoliz tedavisi vardır. .Aynı zamanda Akustik Dalga Tedavisi’yle de (AWT) başarılı sonuçlar elde edilebilir.

ORTA YAŞLAR veya ileri yaşlarda daha sık görülen selülitlere 5-10 kilo arası fazlalık eşlik edebilir... Defalarca çeşitli yöntemler ile zayıflamasına rağmen alt taraflarından yeterince incelemeyen hanımların vücut tipidir.. Bu bölgedeki mikro dolaşım bozukluklarını düzeltecek mikroenjeksiyon tedavileri ile mezoterapi ve bazen uygun lenf drenaj programlarını içeren vakum refleksoterapi tedavileri ile problemler başarıyla çözülüp hem tedavi hem istenen incelme sağlanabilir.

SELÜLİTLERİN çok fazla ön planda olduğu vücut tiplerinde selülit problemine ve dolaşım düzenlemesine yönelik mikroenjeksiyon tedavileri,. mezoterapi lipodissolution uygun ve etkin tedavilerdir.. Şok Dalga Akupuktur ve diyet düzelenmeleri,. vakum refleksoterapi tedavisi ile ozon sauna yardımcı tedavi yöntemleri olarak kullanılır.

VÜCUT ÖZELLİĞİ at pantolonu olarak tabir edilen biçimi andıran vücut tiplerinin selülitlerin varlığı daha fazladır ve kilo fazlalıkları da daha ciddi olabilmektedir.. Mezoterapi öncelikli tedavi olup Akustik Dalga Tedavisi, vakum masajı yardımcı yöntemlerdir.

Etiketler