19 Şubat 2011 Cumartesi

BEL FITIĞI VE VETEDAVİLERİ

BEL FITIĞI Bel fıtığı tedavisi,bel fıtığı nasıl tedavi edilir?
Bel fıtığının çeşitli safhalarında değişik tedavi metodları kullanılmaktadır.İlk tercih cerrahi dışı metodlardır.Bu metodlar ilaç ve fizik tedavidir.

Çoğu hasta bu yöntemle iyileşir.Fakat bazı hastalar cerrahi dışı yöntemle iğreşmez.
Bu hastalara mikro teknik uygulanır,dolayısıyla hastalar ameliyat sonrasında rahat etmektedirler.

İlk safhalarda istirahat verilir,bazı hastalar istirahatla iyileşir.
Ağrı kesici,adale gevşetici ilaçlar da iyi gelebilir.

Hastaların birçoğuna da fizik tedavi öneririz.
Genelde hastalar bu yöntemlerle iyileşir.

7 Ocak 2011 Cuma

ANNE ADYLARININ DİKKATİNE DİŞ ETİ İLTİHABI

SAGLIK BİLGİLERANNE ADAYLARININ  DİKKATİNE  DİŞ ETİ İLTİHABINA DİKKAT
İleri derecede diş eti iltihabının erken doğum veya zayıf bebek doğurma riski oluşturduğunu belirtilerek, anne adaylarının diş sağlıklarına yeterli önemi vermeleri gerektiği bildirdi.
Trabzon Diş Hekimleri Odası Başkanı Mustafa Yıldız, sağlık problemlerinin ne zaman ortaya çıkacağının pek belli olmadığını, bu nedenle anne olmaya karar veren kadınların hamilelik öncesi mutlaka diş hekimine başvurması gerektiğini söyledi.
Hamilelik öncesinde diş hekimine başvurulduğunda ileride ortaya çıkabilecek sorunların hekim tarafından değerlendirilerek, gerekli tedavinin uygulanacağını belirten Yıldız, "Örneğin, küçük çürükler hiç belirti vermeden hamilelik sırasında ilerleyerek ağrı oluşumuna yol açabilir. Henüz başlangıç halinde tespit edilip gerekli tedavi uygulanırsa sorun ilerlemeden çözülmüş olacaktır" dedi.
Yıldız, gerekli görüldüğünde yapılacak olan diş taşı temizliğinin hamilelik sırasında, hormonların etkisiyle ilerleyebilecek olan diş eti hastalıklarını da önleyeceğini ifade ederek, "Böylece anne adayı hamilelik sürecinde yaşayabileceği streslerden uzaklaşmış olur. Yanlış kanı olarak bazı anne adayları 'bebeğe zarar gelebilir' düşüncesiyle bu süre içinde diş hekimine gitmekten çekinirler. Fakat hamileliğin her aşamasında bebeğe ve anneye zarar vermeden yapılabilecek tedavi yöntemleri vardır" diye konuştu.
Anne adaylarına acil tedavi yöntemleri dışında müdahale yapılmayacağını anlatan Yıldız, şöyle devam etti:
"Ancak gerekli durumlarda diş hekimi, anneye ve bebeğe zarar vermeyen ilaçlarla tedavinin ertelenmesini sağlayacaktır. Hamileliğin 3 ile 6 aylık döneminde dolgu, kanal tedavisi, diş taşı temizliği gibi işlemler güvenle uygulanabilir. Hamilelik öncesi diş hekimine gidilememiş ise bu dönem anne adayları tarafından iyi değerlendirilmelidir. Emzirme döneminde de diş hekimliği açısından anneye yapılacak müdahalelerin herhangi bir sakıncası yoktur."
Mustafa Yıldız, hamilelik sırasında diş eti kanamalarının çok sık karşılaşılan bir sorun olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Diş etinde görülen kanamaların sebebi diş eti iltihabıdır. İleri derecede diş eti iltihabı erken doğum ve zayıf bebek doğurma riski oluşturduğunu unutmamalıyız. Hamileliğin ikinci üç aylık döneminde hekime başvurularak, diş eti iltihabı mutlaka tedavi edilmelidir. Ağız sağlığı yaşamın her döneminde ihmal edilmemesi gereken önemli bir konudur. Ancak kadınların ergenlik, hamilelik, bebek emzirme ve menopoz döneminde buna daha çok dikkat etmeleri gerekmektedir."
 
AA

Etiketler